Ruladă cu miez de nucă și stafide – Sincer, n-are cum să nu vă placă

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 ml apă
  • 15 g drojdie
  • 110 g unt
  • 120 g zahăr
  • 3 ouă
  • sare
  • 500 g făină

Ingrediente pentru umplutura de stafide:

  • 120 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 60 g stafide
  • 5 linguri miere
  • 1 linguriță coajă de lămâie

Ingrediente pentru umplutura de miez de nucă:

  • 120 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • 350 g miez de nucă
  • 60 g stafide
  • 5 linguri miere
  • 1 ou
  • 1 linguriță coajă de lămâie

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim aluatul. Într-un bol, amestecăm drojdia cu apa caldă, adăugăm zahărul și lăsăm amestecul timp de 10 minute pentru a se activa drojdia.

2. Într-un vas, topim untul pe baie de aburi, adăugăm zahărul, 3 ouă, sare și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

3. Turnăm compoziția de unt, pestea cea de drojdie și amestecăm cu ajutorul unui mixer. Treptat, adăugăm făina cernută.

4. Frământăm până obținem un aluat moale și pufos. Îl punem la crestu într-un loc cald timp de 60 de minute.

5. Pentru umplutura de stafide, amestecăm într-un vas 120 ml de lapte cu 50 de grame de zahăr, stafide, miere și coaja de lămâie. Punem amestecul pe foc mic și fierbem până 5 minute după ce a început sa dea în clocot.

6. Mărunțim cu ajutorul unui blender miezul de nucă. Îl amestecăm cu toate ingredientele menționate mai sus și pune amestecul la fiert pe foc mic. Când a început să fiarbă, acoperim cu un capac și mai lăsăm 5 minute.

7. Împărțim aluatul pregătit anterior în doua părți egale. Le întindem în 2 foi subțiri. Le acoperim cu cele două umpluturi pregătite anterior și formăm ruladele. Le așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

8. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 30-40 de minute. După ce s-au copt, decorăm cu zahăr pudră și le servim alături de cei dragi.

Să aveți poftă!