Rețetă de aluat gata în 15 minute – Îl puteți îngheța și păstra o perioadă mai lungă de timp

Ingrediente:

  • 500 ml de lapte
  • 5 pahare de făină de grâu
  • 2 linguri de zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui
  • 11 grame de drojdie uscată

Metoda de preparare:

1. Într-un recipient, amestecați 4 pahare de făină de grâu și 11 grame de drojdie uscată, se toarnă 500 ml lapte cald, se adaugă o jumătate de linguriță de sare, 2 linguri de zahăr și 2 linguri de ulei de floarea-soarelui.

2. Se amestecă bine și se mai adaugă încă 1 pahar de făină. Apoi, frământați un aluat moale, astfel încât să nu se lipească de mâini.

3. Puneți aluatul finit într-o pungă de polietilenă și așezați-l în frigider timp de 2 ore.

4. Puteți folosi aluatul pentru a forma plăcinte cu orice umplutură sau chifle.