Prăjitură-sufleu cu ciocolată și brânză de vaci – Rețetă fără strop de coacere

Ingrediente:

  • 200 gr de biscuiți
  • 4 linguri de lapte
  • 1 linguriță de cacao
  • 50 de grame de unt moale

Pentru sufleu:

  • 350 de grame de brânză de vaci moale (eu o fac acasă)
  • 100 de grame de ciocolată din lapte
  • 1 lingură de gelatină
  • 5 linguri de zahăr pudră
  • 200 ml de frișcă de 35%
  • vanilie

Mod de preparare:

1. Acoperiți o formă cu hârtie de copt.

2. Mărunțiți biscuiții cât mai fin (eu folosesc un blender), adăugați lapte, unt și cacao. Se amestecă bine, pe urmă turnați în formă. Se pune la frigider pentru 30 de
minute.

3. Se topește ciocolata pe baie de aburi. Adăugați zahărul pudră, vanilia și brânza de vaci. Bateți cu un mixer timp de 2-3 minute. Separat, bateți frișca până obțineți o spumă tare.

4. Se dizolvă gelatina în 50 ml apă fierbinte și se toarnă treptat în masa de brânză. Se amestecă bine cu un mixer și se adaugă frișca. Bateți din nou și puneți-o în formă. Lăsați peste noapte în frigider.

5. La final, decorați cu cacau și ciocolată.

6. Tortul este foarte delicat, gustos și ușor de preparat, se pregătește în doar 30 de minute. Poftă bună!