Prăjitură nemaipomenit de bună, în 3 straturi – Rețetă în imagini pentru Lacrimi de înger

Prăjitură nemaipomenit de bună, în 3 straturi – Lacrimi de înger – Pentru a pregăti acest desert fin și delicios, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru blat:

  • 400 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 160 g unt
  • 4 linguri zahăr
  • 2 ouă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 kg brânză de vaci
  • 200 g zahăr
  • 6 gălbenușuri
  • 2 linguri griș
  • 200 ml smântână
  • zahăr vanilat

Ingrediente pentru sufleu:

  • 6 albușuri
  • 6 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Pentru început, turnăm făina într-un bol. Adăugăm untul și praful de copt și amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm ouăle, zahărul și amestecăm până obținem un aluat moale și omogen.

2. Învelim aluatul într-o folie alimentară și îl lăsăm la frigider pentru 30 de minute.

3. Pentru cremă, amestecăm gălbenușurile cu zahăr până obținem o spumă omogenă. Adăugă smântâna, brânza de vaci, zahărul, grișul și zahărul vanilat. Amestecăm bine până obținem o cremă densă.

4. Așezăm uniform aluatul într-o tavă ade copt, tapetată cu unt.

5. Pe deasupra, adăugăm umplutura pregătită anterior.

6. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute.

7. Pentru sufleu, cu ajutorul unui mixer, batem albușurile. Adăugăm zahărul și amestecăm până obținem o spumă tare ce își păstrează forma.

8. Scoatem prăjitura din cuptor și o tapetăm cu spuma pregătită anterior. Coacem încă 15 minute la aceeași temperatura.

Poftă bună!