Prăjitură Iceberg cu miez de nucă, prune și cremă din smântână

Ingrediente:

  • 350 g de zahăr
  • 2 ouă
  • 450 g făină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe de oțet
  • 625 ml smântână
  • 250 g de lapte condensat
  • 150 g de prune uscate
  • 200 g miez de nucă

Mod de preparare:

1. Bateți ouăle cu zahărul până obțineți o spumă tare. Adăugați 1 lingură de smântână. Se toarnă laptele condensat și se amestecă până la omogenizare.

2. Adăugați faina și bicarbonatul stins cu oțet. Consistența aluatului obținut trebuie să fie una semi lichidă.

3. Turnați apă fiartă peste prune, pe urmă le tăiați mărunt. Se adaugă în aluat și se amestecă foarte bine.

4. Se toarnă jumătate din aluat într-un vas, pe fundul căreia așezați hârtie de copt. Puneți la cuptor timp de 20 de minute la temperatura de 180 de grade Celsius. Procedați la fel cu restul de aluat.

5. Pentru a pregăti crema, trebuie să amestecați 600 ml de smântână cu 150 g de zahăr.

6. Tapetăm un blat cu crema obținută, iar pe deasupra adăugăm următorul blat. Se decorează cu smântână și nucile pregătite anterior.