Timp de pregătire: 75 minute
Cantitate: Pentru 5 persoane
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 6 albușuri de ou
- 200 g zahăr
- 100 g făină
- 100 g fulgi de cocos
Pentru a tapeta tava:
- Margarină
- Făină
Pentru cremă:
- 6 gălbenușuri de ou
- 1 plic budincă de vanilie
- 40 ml lapte
- 250-300 g zahăr pudră
- 250 g margarină
Pentru decor: fulgi de cocos
Mod de preparare:
Batem albușurile spumă tare, spre final adăugând treptat și zahărul.
Amestecăm făina cu cocos, apoi, cu grijă mare, incorporăm și albușurile.
Într-o tavă de aproximativ 25×35 cm, tapetată cu unt și făină, întindem uniform aluatul (cu ajutorul unui cuțit umed). Coacem în cuptorul preîncălzit la 170 grade Celsius, aproximativ 20 minute.
Amestecăm gălbenușurile cu praful de budincă, cu 10 ml de lapte și jumătate din cantitatea de zahăr. Adăugăm apoi în restul de lapte care deja fierbe, amestecând încă câteva minute, până se îngroașă suficient…
Amestecăm bine margarina, apoi adăugăm restul de zahăr și batem până când devine ca o spumă. Incorporăm budinca răcită treptat, lingură cu lingură, apoi întindem compoziția peste blatul rece.
Presărăm cu fulgi de cocos.
Este foarte important să lăsăm un pic să se întărească, la frigider…
Poftă bună!
Discussion about this post