Prăjitură cu foi de napolitană, miez de nucă și cacao – Se face ușor și este cu adevărat delicioasă

Prăjitură cu foi de napolitană, miez de nucă și cacao – Se face ușor și este cu adevărat delicioasă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de napolitană
  • 350 g biscuiți simpli
  • 250 g unt moale
  • 100 g vișinată
  • 30 g esență de rom
  • 200 ml lapte
  • 200 g miez de nucă macinat
  • 300 g zahăr
  • 100 g cacao
  • 1 plic glazură de ciocolată

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm laptele. Adăugăm zahărul, pudra de cacao și amestecăm bine. Punem compoziția pe foc mic, adăugăm vișinata, esența de rom și untul. Amestecăm bine până la omogenizare.

2. Într-un bol separat, amestecăm biscuiții cu miezul de nucă. Adăugăm crema pregătită anterior și mixăm până la omogenizare.

3. Tapetăm foile de napolitană cu cremă iar la final decorăm cu glazură de ciocolată. Punem prăjitura la frigider pentru câteva ore înainte de servire.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Tort de biscuiți și ciocolată fără coacere

O bunătate ce-ți lasă gura apă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 500 g lapte praf
  • 5 linguri cacao
  • 250 g unt moale
  • 250 ml apă
  • 6 linguri zahăr
  • 4-5 pachete biscuiți

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm laptele praf. Adăugăm pudra de cacao, untul și amestecăm până la omogenizare.

2. Într-un vas, punem apa la fiert. Adăugăm zahărul și amestecăm bine până obținem un sirop fin și omogen. După ce s-a răcit, îl turnăm în amestecul de făină și cacao. Mixăm bine până obținem o cremă fină și densă.

3. Pe o tavă de copt, așezăm un strat de biscuiți. Pe deasupra, adăugăm uniform un strat de cremă iar la final adăugăm un strat de biscuiți. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.

4. La final, decorăm cu zahăr pudră. Punem tortul la frigider pentru câteva ore.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!