Prăjitura Albinița

Ingrediente:

  • 70 biscuiți simpli
  • 600 ml lapte
  • 320 g gem
  • 200 g zahăr
  • 250 g unt
  • 100 g griș
  • 30 g miere
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • sare

Ingrediente pentru însiropat:

  • 250 ml lapte
  • 30 g miere
  • 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare:

1. Pentru început, adăugăm într-un vas laptele, sarea și zahărul. Punem la fiert pe foc mic și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm grișul și amestecăm.

2. Fierbem până când obținem o cremă densă, cu textură de budincă. După ce am obținut consistența dorită, luăm crema de pe foc.

3. Adăugăm mierea și esența de vanilie. Amestecăm cu ajutorul unui mixer. Adăugăm untul și mixăm până la omogenizare.

4. Pentru a forma prăjitura, adăugăm un strat de biscuiți însiropați în lapte. Pe deasupra, adăugăăm uniform jumătate din cantitatea de cremă. Adăugăm încă un strat de biscuiți, apoi un strat din gemul dumneavoastră preferat.

5. Adăugăm un strat de biscuiți iar pe deasupra un strat de cremă de griș. La final, adăugăm un ultim strat de biscuiți însiropați. Prăjitura se ține la frigider 1-2 ore înainte de servire.

Poftă bună!