Ingrediente necesare

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • 70 g unt
  • 70 g zahăr
  • 5 g drojdie presată
  • sare

Pentru umplutură:

  • 60 g stafide
  • 80 g migdale
  • 150 g gem
  • 500 g mere
  • 2-3 linguri suc de lămâie

Cum se prepară?

  • Pregătim aluatul.
  • Turnăm într-o oală laptele, adăugăm untul şi punem la foc mic.
  • Adăugăm drojdia mărunţită, sarea şi zahărul.
  • Amestecăm până se topesc ingredientele.
  • Adăugăm făina în cantităţi mici amestecând bine.
  • Aluatul trebuie să iasă moale şi nelipicios.
  • Acoperim aluatul cu o folie alimentară şi îl lăsăm la crescut.
  • Pregătim umplutura.
  • Curăţăm merele şi le tăiem cubuleţe.
  • Adăugăm 2 linguriţe de suc de lămâie.
  • Adăugăm migdalele, stafidele şi gemul.
  • Amestecăm bine.
  • Aluatul este gata după ce și-a mărit volumul de 2 ori.
  • Întindem aluatul într-un dreptunghi.
  • Pe aluatul întins, repartizăm uniform umplutura.
  • Împărţim aluatul în 4 fâşii egale.
  • Formăm din prima fâşie o ruladă şi o punem în mijlocul formei de copt.
  • Procedăm la fel cu restul ruladelor.
  • Se coace la temperatura de 170 grade, timp de 50 minute.
  • După 50 minute, tapetăm plăcinta cu gem şi o punem iarăşi în cuptor pentru 10 minute.

Poftă bună!