Negresă cu brânză și vișine – O rețetă care merită încercată

Ingrediente necesare:

  • 350 brânză de vaci
  • 100 g zahăr
  • 400 g vișine
  • 180 g unt
  • 150 g ciocolată neagră
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 200 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt

Mod de preparare:

1. Pentru început, topim untul cu ciocolata, pe baie de aburi.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle până obținem o spumă densă și omogenă. Adăugăm zahărul și ciocolata topită și amestecăm foarte bine. Treptat, adăugăm făina cernută și praful de copt.

3. Pentru aluat, adăugăm într-un bol separat, brânza de vaci. O amestecăm cu zahăr, ouă și zahărul vanilat. Mixăm până la omogenizare.

4. Pentru a monta prăjitura, pregătim o tavă acoperită cu hârtie de copt. Adăugăm un strat( o treime ) din blatul cu ciocolată. Pe deasupra, adăugăm jumătate din cantitaea de blat cu vișine și blat cu brânză. Procedăm la fel până terminem toate ingredintele. Coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 50-60 de minute.

Poftă bună!