Mucenici moldovenești – Rețetă de post

Mucenici moldovenești – Rețetă de post – Pentru această rețetă gustoasă de post, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 900 g făină
  • 600 ml apă
  • 200 ml ulei
  • 200 g zahăr pudră
  • sare
  • vanilie
  • coajă de lămâie
  • 50 g drojdie
  • 100 ml miere
  • 100 g miez de nucă

Mod de preparare:

1. Într-un vas, turnăm apa. Adăugăm drojdia, o lingură de zahăr, uleiul și amestecăm foarte bine. Pe urmă, adăugăm făina, sarea, vanilie, zahărul rămas, coaja de lămâie și amestecăm foarte bine până obținem un aluat moale și omogen. Lăsăm aluatul la crescut 60 de minute.

2. După acest interval de timp, împărțim aluatul în bucățele mici, pe care le întindem sub formă de baghetă. Formăm mucenicii și îi așezăm pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

3. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 10 minute, pe urmă la 160 de grade timp de 5 minute. La final, îi decorăm cu miere și miez de nucă.

Să îi savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Ruladă de post din foi de napolitană și cremă de biscuiți

Ingrediente:

  • 2 foi de napolitane
  • 200 g rahat
  • 100 g margarină
  • 100 g miez de nucă
  • 200 g biscuiți simpli
  • 100 g zahăr vanilat
  • 3 linguri cacao
  • 150 ml apă
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui blender, mărunțim biscuiții. Procedăm la fel și cu rahatul turcesc. Așezăm ingredientele într-un vas.

2. Într-un bol, amestecăm apa cu zahărul, miezul de nucă, sucul de lămâie, pudra de cacao, margarina. Punem compoziția la fiert, pe foc mic. Amestecăm energic, 5-6 minute, pe urmă turnăm crema peste bolul cu biscuiți. Amestecăm totul foarte bine, până la omogenizare.

3. La final, tapetăm foile de napolitană cu umplutura pregătită anterior și formăm rulada. Se lasă la frigider pentru câteva ore, înainte de servire.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!