Ingrediente necesare:

  • 650 g făină
  • 60 g zahăr
  • 14 g drojdie uscată
  • 90 g unt topit
  • 250 ml lapte
  • sare, vanilie
  • 2 ouă
  • ciocolată şi frişcă pentru decor

Mod de pregătire:

  1. În paharul mixerului, turnăm untul topit şi laptele călduţ.
  2. Adăugăm vanilia şi ouăle.
  3. Adăugăm zahărul, drojdia uscată şi un pic de sare.
  4. Adăugăm făina cernută în cantitați mici.
  5. Amestecăm aluatul 5-7min, mărind viteza treptat.
  6. Dacă este nelipicios, aluatul este gata.
  7. Tapetăm un vas cu un pic de ulei, așezăm în el aluatul şi îl lăsăm pentru o oră, la crescut.
  8. Punem aluatul pe masa de lucru şi îl frământăm.
  9. Întindem tot aluatul într-o foaie cu grosimea de 1 cm.
  10. Acoperim o tavă cu hârtie de copt.
  11. Formăm gogoşile cu o formă specială.
  12. Uleiul în care le vom prăji nu trebuie să fie foarte fierbinte.
  13. Punem gogoşile în tigaie şi le prăjim până se rumenesc frumos.
  14. Lăsăm gogoşile să se răcească, pe urmă le decorăm cu glazură.

Pentru glazură:

  • ciocolată albă
  • ciocolată cu lapte
  • ciocolată neagră
  • frişcă fierbinte
  • colorant alimentar
  • bombonele pentru decor

Mod de pregătire:

  1. Turnăm frişca fierbinte în ciocolată şi amestecăm.
  2. Adăugăm colorant alimentar în ciocolata alba.
  3. Puteţi folosi orice culoare.
  4. Glazurăm doar partea de sus a gogoşilor în ciocolata topită şi decorăm cu bomboane.

Să o savurați cu plăcere