Desert de nota 20 – Tort fără coacere, din biscuiți și ciocolată

Desert de nota 20 – Tort fără coacere, din biscuiți și ciocolată – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 440 g biscuiți
  • 440 g ciocolată neagră
  • 320 ml frișcă
  • 4 linguri unt

Ingrediente pentru glazură:

  • 220 g ciocolată neagră
  • 160 ml frișcă
  • 2 linguri unt

Mod de preparare:

1. Pentru început, acoperim o formă de copt cu folie de aluminiu și o tapetăm cu unt.

2. Într-un bol, rupem ciocolata și biscuiții în bucățele mici.

3. Într-un vas, adăugăm frișca și untul. Punem amestecul la încălzit la foc mic. Amestecăm până la omogenizare.

4. Turnăm amestecul pregătit anterior peste bolul de biscuiți și ciocolată. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

5. Turnăm compoziția obținută, în tava de copt. Se lasă la congelator pentru 3 ore.

6. Pentru glazură, adăugăm într-un vas frișca și untul. Punem amestecul pe foc și fierbem la foc mic până la omogenizare.

7. Adăugăm bucățele de ciocolată neagră și amestecăm până obținem o glazură fină și omogenă.

8. Scoatem tava de copt din congelator, îndepărtăm folia de aluminiu și decorăm prăjitura cu glazura pregătită anterior.

Să îl savurați cu drag – Poftă bună!

Încearcă și… Desert rapid, fără coacere, gata în 15 min – Tort de ciocolată cu banane

Pentru a pregăti această prăjiturică delicioasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 800 g biscuiți
  • 200 g unt
  • 20 g gelatină
  • 200 ml apă
  • 200 ml lapte
  • 800 g smântână
  • 12 linguri zahăr
  • 6 linguri cacao
  • 4 banane

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem gelatina la hidratat.

2. Cu ajutorul unui blender, mărunțim biscuiții.

3. Adăugăm untul și amestecăm foarte bine.

4. Pentru a forma tortul, așezăm un strat de biscuiți pe fundul unei forme detașabile.

5. Într-un vas, punem laptele la fiert la foc mic. Adăugăm gelatina topită, zahărul și pudra de cacao. Amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm smântâna și luam crema de pe foc.

6. Curățăm bananele și le tăiem felii. Le adăugăm peste stratul de mere iar pe deasupra turnăm crema pregătită anterior. Punem tortul la frigider pentru 2-3 ore pentru solidificare.

La final, decorăm cu ciocolată și zahăr pudră.

Poftă bună!