Desert cu ciocolată din 250 ml lapte, 3 linguri de zahăr, 50 g unt, 6 linguri de cacao și 3 linguri de făină

Desert cu ciocolată din 250 ml lapte, 3 linguri de zahăr, 50 g unt, 6 linguri de cacao, 3 linguri de făină și 50 g ciocolată neagră – Rețetă ușor de gătit, cu ingrediente accesibile…

Ingrediente:

  • 250 ml lapte
  • 3 linguri de zahăr
  • 50 g unt
  • 6 linguri cacao
  • 3 linguri făină de grâu
  • 50 g ciocolată neagră

Mod de preparare:

La foc mediu, puneți laptele la fiert, adăugând treptat zahărul, cacao și făina. Amestecați încontinuu cu ajutorul unui tel…

Fierbeți timp de 1-2 minute, după care închideți focul. Lăsați desertul să se răcească timp de 30 de minute, la temperatura camerei…

Cât încă nu s-a răcit complet, adăugați untul și porționați desertul în recipientele dorite. Ornați cu cacao, ciocolată rasă și frunzulițe de mentă. Acest tip de desert poate fi servit indiferent de ocazie… Opțional, puteți adăuga coajă rasă de lămâie sau nuci…

Să îl savurați cu drag!

Încearcă și… Brioșe cu ciocolată Pădurea neagră

Brioșe delicioase pentru toți pofticioșii

Ingrediente

  • 60 g ciocolată neagră
  • 130 g zahăr brun
  • 2 ouă
  • 180 g făină de grâu
  • 100 ml lapte
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 400 ml frișcă bătută
  • 12 g vanilie
  • 100 g unt
  • 150 ml suc de vișine
  • 3 linguri de praf de cacao
  • 100 g vișine
  • 12 g întăritor de frișcă
  • sare
  • o lingură de vișinată

Cum se prepară?

Tăiați ciocolata în jumătate. O jumătate o lăsăm pentru a presăra brioșele. Cealaltă jumătate o topim pe baie de aburi, într-o cratiță, și o amestecăm cu untul. Când s-a topit, lăsați amestecul să se răcească.

În compoziția răcită, adăugăm zahăr și ou. Amestecăm bine cu mixerul.

Într-un recipient separat, amestecați făina cu praful de copt, praful de cacao și sarea.

Cerneți amestecul uscat în făină. Adăugați laptele, apoi amestecați încet cu mixerul.

Acoperiți cu forme de hârtie pentru brioșe, în forme speciale pentru brioșe. Umpleți formele cu aluat și coaceți 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Lăsați brioșele să se răcească, apoi cu ajutorul unei lingurițe faceți o gaură în mijloc, de aproximativ 4 cm diametru și 3 cm adâncime.

Pentru umplutură:

Amestecați sucul de vișine cu amidonul. Puneți câteva vișine (înghețate sau proaspete) într-o cratiță la foc și turnați sucul cu amidonul. Amestecați și lăsați pe foc până amestecul se îngroașă. La final, adăugați o lingură de vodcă și luați cratița de pe foc.

Umpleți brioșele cu umplutura de vișine.

Bateți frișca și vanilia cu întăritorul pentru frișcă.

Cu ajutorul unei seringi de patiserie, acoperiți partea de sus a brioșelor.

Decorați cu vișine și ciocolată rasă.

Poftă bună!