Cornulețe pufoase, fără drojdie

Ingrediente necesare:

  • 250 g brânză
  • 80 g zahăr
  • 1 ou
  • 300 g făină
  • 10 g zahăr vanilat
  • 10 g praf de copt
  • 100 ml ulei de floarea soarelui

Pentru umplutură:

  • vişine
  • gem

Mod de pregătire:

Pregătim aluatul.

  1. În paharul blenderului adăugăm brânza, zahărul, un ou, zahărul vanilat şi amestecăm până la onmogenizare.
  2. Turnăm amestecul obţinut într-un bol, adăugăm ulei de floarea soarelui şi amestecăm.
  3. Adăugăm făina şi praful de copt. Amestecăm bine.
  4. Acoperim aluatul obţinut cu o folie alimentară şi îl lăsăm 30-40 minute.
  5. Împărţim aluatul în 4 bucăți egale şi întindem fiecare parte într-un cerc cu grosimea 2-3 mm.
  6. Împărţim cercul obținut în 8 părţi egale, așezăm vişinele sau gemul pe marginea aluatului şi rulăm cornuleţele. Procedăm la fel cu cele 3 cercuri rămase.
  7. Așezăm cornuleţe pe o tavă, acoperită cu hârtie de copt.
  8. Tapetăm cornuleţele cu un gălbenuş de ou amestecat cu apă.
  9. Se coc la temperatura de 180 grade, aproximativ 20 minute.
  10. Cornuleţele au ieşit foarte moi şi delicioase.

Poftă bună!