Clătite delicioase cu lapte – Subțiri, dantelate, moi și gingașe

Ingrediente necesare:

  • 750 ml lapte
  • 2 ouă
  • 450 g făină
  • 1/2 linguriţă zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 50 grame unt
  • 2 linguri ulei

Mod de pregătire:

  1. Spargem ouăle într-un bol şi le amestecăm cu sare şi zahăr.
  2. Amestecăm ouăle până se când se topeşte zahărul şi sarea.
  3. Adăugăm 150 ml lapte, făina şi amestecăm până obţinem un aluat fin
  4. Turnăm laptele rămas şi amestecăm foarte bine.
  5. Aluatul a ieşit uniform, lichid şi fără cocoloaşe.
  6. Lăsăm aluatul 10-15 minute.
  7. Înainte de a face clătitele, adăugăm 2 linguri de ulei.
  8. Ungem o tigaie cu ulei cu o perie de silicon.
  9. Turnăm aluatul în centru şi repartizăm uniform pe toată tigaia.
  10. Când marginile se dezlipesc ușor, întoarcem clătita.
  11. Tapetăm clătitele cu unt topit cât timp sunt fierbinţi.
  12. Din aluatul pregătit am obţinut 15 clătite cu diametrul 25 cm.

Poftă bună!