Ingrediente:

  • 600 g făină
  • 100 g zahăr
  • 100 ml smântână
  • 40 g unt
  • 10 g drojdie
  • 1 ou
  • 1 linguriță miere
  • 1/2 linguriță sare
  • 250 ml lapte
  • 1 ou

Mod de preparare:

1. Într-un vas, adăugăm laptele și untul. Punem pe foc mic și amestecăm până la omogenizare.

2. Într-un bol separat, amestecăm zahărul cu 1 ou, folosind un mixer. După ce s-a răcit puțin, adăugăm 150 de grame de făină în compoziția de lapte și unt, apoi adăugăm drojdia și amestecăm foarte bine timp de 3 minute…

3. După acest interval de timp, adăugăm compoziția de zahăr și ou. Mixăm până obținem o cremă densă și omogenă.

4. Într-un bol separat, mixăm smântâna cu 150 de grame de făină, 1 linguriță de miere și o jumătate de linguriță de sare. Turnăm apoi amestecul obținut în compoziția pregătită anterior.

5. Adăugăm restul de făină și frământăm până obținem un aluat moale și care nu se lipește…

6. Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl lăsăm la crescut, la loc cald, timp de 60 minute.

7. Împărțim aluatul în 18-20 de biluțe egale. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și tapetată cu puțin ulei, adăugăm biluțele una lângă alta. Ungem cu un ou bătut și coacem în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 grade Celsius, timp de 30-35 minute, până când se rumesesc frumos…

8. Se lasă la răcit timp de 10 minute, apoi se pot servi.

Poftă bună!