Budincă cu brânză de vaci și griș – simplu și delicios

Pentru a pregăti această budincă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 grame brânză de vaci
  • 2 – 3 ouă
  • 3 linguri de griș
  • 3 linguri de zahăr
  • 15 g praf de copt
  • o linguriță de zahăr vanilat

Mod de preparare:

  • Se separă galbenușurile de albușuri.
  • Se bat albușurile cu un pic de sare, până când se obține o spumă consistentă.
  • Înt-un castron curat se adaugă restul ingredientelor și se amestecă până când se obține o compoziție omogenă. Peste aceasta se adaugă spuma obținută din albușuri și se amestecă până ce se încorporează.
  • Se lasă compoziția rezultată să stea timp de 10 – 15 minute, ulterior aceasta turnându-se într-o formă de copt tapetată cu puțin unt.
  • Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 40 – 45 de minute.
  • Se servește cu smântână, frișcă, fructe de pădure, miere sau nuci, în funcție de preferințe.

Să o savurați cu drag!

Încearcă și… Tartă fără făină și fără zahăr, din brânză dulce și stafide

Budincă delicioasă și sănătoasă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

  • 600 g brânză de vaci
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri stafide
  • 2 ouă
  • 8 lingurițe griș
  • 8 lingurițe de unt
  • sare, zahăr, smântână

Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem stafidele mărunt. Le amestecăm cu apă și le punem la fiert la foc mic.

2. Când au început să fiarbă, le luam de pe foc și le scurgem de apă. Lăsăm stafidele la răcit.

3. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahăr, laptele, grișul și amestecăm foarte bine.

4. Adăugăm brânza și stafidele pregătite anterior, pe urmă amestecăm.

5. Topim untul pe baie de aburi. Tapetăm o tavă de copt cu jumătate din cantitatea de unt. Adăugăm compoziția de brânză și stafide, iar pe deasupra adăugăm uniform untul topit.

6. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

Poftă bună!