Budincă cu brânză dulce și griș – Se face ușor, din 500g brânză de vaci, 2-3 ouă, 3 linguri griș, 3 linguri zahăr, praf de copt și zahăr vanilat

Pentru a pregăti această budincă delicioasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500g brânză de vaci
  • 2 – 3 ouă
  • 3 linguri de griș
  • 3 linguri de zahăr
  • 15 g praf de copt
  • o linguriță de zahăr vanilat

Mod de preparare:

  • Se separă galbenușurile de albușuri.
  • Se bat albușurile cu un pic de sare, până când se obține o spumă consistentă.
  • Înt-un castron curat se adaugă restul ingredientelor și se amestecă până când se obține o compoziție omogenă. Peste aceasta se adaugă spuma obținută din albușuri și se amestecă până ce se încorporează.
  • Se lasă compoziția rezultată să stea timp de 10 – 15 minute, ulterior aceasta turnându-se într-o formă de copt tapetată cu puțin unt.
  • Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 40 – 45 de minute.
  • Se servește cu smântână, frișcă, fructe de pădure, miere sau nuci, în funcție de preferințe.

Să o savurați cu drag!