Biscuiți (plăcințele) în formă de triunghi

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 800 g făină
  • 200 g zahăr
  • 250 g unt
  • 1/2 linguriţă sare
  • 50 g drojdie presată
  • 250 ml lapte

Mod de prepare:

  1. Se pregăteşte aluatul lichid.
  2. Se amestecă într-un bol, laptele cald, o lingură de zahăr, sare şi drojdia mărunţită.
  3. Se amestecă până se topeşte zahărul şi se omogenizează compoziţia.
  4. Se lasă pentru 15-20 minute.
  5. După 15 minute, se adaugă untul topit.
  6. Se adaugă făina (în cantităţi mici).
  7. Se acoperă aluatul cu o peliculă alimentară şi se pune la frigider pentru o oră.
  8. Jumătate din cantitatea de aluat se întinde sub forma unui dreptunghi.
  9. Peste foaia obținută se adăugă o lingură de zahăr.
  10. Pliem aluatul în jumătate şi îl întindem într-o foaie subțire.
  11. Se procedează la fel de 5 ori.
  12. Foaie dreptunghiulară se taie în triunghiuri mici.
  13. Fiecare triunghi se dă prin zahăr pe o singură parte.
  14. Se aranjează pe tava de copt, acoperită cu hârtie de pergament, cu stratul de zahăr în sus.
  15. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 20 de minute.

Poftă mare!