Zarzavat pentru ciorbe (pentru iarnă) – La 5 kg de zarzavat se pun 500 grame sare și se adaugă […]

De obicei acest amestec de zarzavaturi il fac toamna, tarziu, dupa ce am scos morcovii si pastarnacul din gradina… Radacinile mari si sanatoase le pun in nisip, la pastrat pentru iarna, iar ce e mic sau lovit/taiat pun in borcane pentru iarna…

Morcovii, telina, radacina de patrunjel si pastarnac se spala, se curata si se taie rondele.

Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se taie si ei felii subtiri… La fel si rosiile…

Se pun toate zarzavaturile taiate intr-un vas si se presara sare deasupra.

La 5 kg de zarzavat se pun 500 grame sare…

Se adauga si o mana de patrujel verde, tocat marunt…

Se amesteca totul bine, apoi se pune in borcane, apasand cu ligura, pentru a nu ramane goluri…

Borcanele se inchid ermetic si se fierb la bain-marie (baie de aburi).

Se poate folosi la ciorbe, cate o lingura din amestec… De asemenea, da gust bun tocanitelor…

Savurati cu pofta! Pofta buna!

Rețetă preluată cu acord expres, de la dna. Margareta Cismasiu