Scrumbie marinată așa cum nu ai mai mâncat vreodată

Ingrediente:

  • 3 bucăți scrumbie
  • 3 cepe
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingură sare
  • 3 linguri oțet
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 lingură condimente

Mod de preparare:

1. Pentru început, curățăm scrumbia și o tăiem bucățele.

2. Repartizăm peștele în borcane de 800 ml.

3. Într-un bol separat, amestecăm 1 linguriță de zahăr, 1 lingură de sare, 3 linguri de oțet, 2 linguri de ulei și 1 lingură de condimente (la alegere). Amestecăm foarte bine până obținem o marinadă omogenă.

4. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ceapa rondele și o amestecăm cu usturoiul zdrobit. Repartizam unifom în borcane amestecul obținut iar la final adăugăm câte o frunză de dafin în fiecare borcan.

5. Adăugăm bucățelele de pește, închidem ermetic cu un capac și le ținem la rece 24 de ore.

Să aveți poftă!