Notați rețeta – Pârjoluțe gustoase fără strop de carne

Ingrediente:

  • 700 g varză
  • 2 ouă
  • 2 cepe
  • 4-5 linguri griș
  • 1 linguriță sare
  • verdeață
  • condimente
  • 30 g unt
  • ulei

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem varza cât mai mărunt, apoi o fierbem timp de 10 minute într-un vas cu apă (varza se adaugă în momentul în care apa începe să fiarbă).

2. Într-o tigaie încinsă cu unt, prăjim ceapa tăiată mărunt. După ce s-a rumenit frumos, o așezăm într-o farfurie, pentru a se răci puțin…

3. Strecurăm varza și o lăsăm să se scurgă timp de câteva minute. Așteptăm să se răcească…

4. Adăugăm varza pregătită anterior, ouăle, sarea, grișul, verdeața, condimentele și amestecăm bine bine…

Lăsăm amestecul obținut la temperatura camerei aprox. 10 minute (până când grișul se va umfla…) Dacă obțineți un amestec prea lichid, mai adăugați puțin griș…

4. Cu ajutorul mâinilor, formăm pârjoluțe de forma dorită, apoi le prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei, la foc mic…

5. Întoarcem pârjoluțele pe partea cealaltă și acoperim cu un capac…

6. Gătim până se rumenesc frumos. Servim cu smântână sau sosul preferat.

Să le savurați cu poftă! Poftă mare!