O bunătate simplă, divină – Tortilla de cartofi, rețeta pe care o căutai

O bunătate simplă, divină – Tortilla de cartofi, rețeta pe care o căutai – Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • câțiva cartofi
  • 2 cepe
  • 5 ouă
  • făină
  • ulei
  • pesmeți
  • 2 gălbenușuri
  • sare

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem cartofii la fiert. După ce s-au răcit, îi facem piure.

2. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa tăiată mărunt.

3. În piureul de cartofi, adăugăm ceapa pregătită anterior, ouăle, făina și sarea. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

4. Turnăm aluatul obținut într-o tavă de copt tapetată cu ulei. Tapetăm pe deasupra, cu un ou bătut.

5. Coacem tortilla la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

Încearcă și… Supă gustoasă cu perișoare – Rețeta pe care nu vei schimba curând

Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 800 g carne de vită
  • pătrunjel
  • 250 g morcov
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 4 cartofi
  • 300 g mazăre
  • 1 ardei gras roșu
  • 4 frunze de dafin
  • sare, piper

Ingrediente pentru perișoare:

  • 800 g carne de vită
  • 200 g orez
  • sare, piper negru

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem carnea de vită la fiert. Într-o oală adâncă adăugăm 4-5 l de apă, carnea de vită, acoperim cu un capac și fierbem la foc mic 2-3 ore. Cu ajutorul unei spatule, îndepărtăm spuma formată la suprafață.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem mărunt ceapa și pătrunjelul. Morcovii îi dăm prin răzătoarea mare. Adăugăm legumele în supă, împreună cu frunzele de dafin și gătim la foc mic 30 de minute.

3. Pentru perișoare, punem orezul la fiert la foc mare. După ce apa a început să clocotească, adăugăm sare și fierbem la foc mic încă 10 minute. După acest interval, strecurăm orezul și îl lăsăm la răcit la temperatura camerei.

4. Într-un bol, adăugăm carnea tocată. Condimentăm cu sare și piper, pe urmă adăugăm orezul răcit. Amestecăm bine până la omogenizare.

5. Formăm perișoarele și le așezăm pe un platou, tapetat cu ulei.

6. După ce supa a fiert, scoatem carnea de vită. Adăugăm cartofii tăiați cubulețe, mazarea și ardeiul gras tăiat fâșii.

7. Adăugăm perișoarele, condimentăm cu sare și piper și fierbem supa la foc mic încă 10 minute.

Să aveți poftă!