Mini rulouri cu ou și verdeață

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru umplutură:

  • 120 g ceapă verde
  • 6 ouă
  • sare
  • piper negru măcinat

Pentru aluat:

  • 50 g făină
  • 250 ml apă
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 1/2 linguriţă sare

Mod de pregătire:

Pregătim umplutura:

  • Mărunţim ceapa verde.
  • Tăiem cubuleţe 6 ouă fierte.
  • Amestecăm într-un bol ceapa tăiată, ouăle, sarea şi piperul negru.

Pregătim aluatul.

  • Amestecăm făina cu sarea.
  • Turnăm într-o oală 250 ml apă şi 80 ml ulei.
  • Punem amestecul la fiert.
  • Când a început să fiarbă, turnăm amestecul peste făină.
  • Amestecăm aluatul cu o lingură apoi cu mâinile.
  • Aluatul obținut îl împărţim în bucăţele de 50 g fiecare.
  • Întindem fiecare bucăţică de aluat.
  • Pe aluatul întins așezăm 1-2 linguri de umplutură.
  • Pliem marginile, apoi formăm ruloul.
  • Pregătim în acest mod toate rulourile.
  • Le așezăm într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  • Tapetăm rulourile cu un ou bătut.
  • Coacem la temperatura de 180 grade, timp de 35 minute.
  • Rulourile au ieșit aromate şi fine!!

Să o savurați cu plăcere