Mini cornulețe cu carne tocată și susan – Rețetă ușoară și delicioasă

Ingrediente necesare:

  • 350 g făină
  • 50 g unt
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml apă
  • 300 g carne fiartă
  • 2 cepe
  • un morcov
  • susan
  • sare
  • 50 g bulion
  • piper negru măcinat
  • un ou

Mod de prepare:

  • Într-o oală, punem la foc mic apa şi uleiul.
  • Turnăm făina într-un bol mare.
  • Când apa şi uleiul încep a fierbe, le adăugăm peste făină.
  • Amestecăm bine cu o lingură apoi cu mâinile.
  • Acoperim aluatul cu o peliculă alimentară şi îl lăsăm la crescut puțin timp.
  • Între timp, pregătim umplutura.
  • Tăiem ceapa cubuleţe mici.
  • Dăm morcovul prin răzătoarea mare.
  • Într-o tigaie cu ulei încins, prăjim ceapa şi morcovul.
  • Gătim până când morcovul devine moale.
  • Mărunţim carnea fiartă şi ceapa prăjită cu morcov, prin maşina de tocat carne.
  • Adăugăm sare,piper după gust şi amestecăm cu 50 g de bulion.
  • Formăm cornulețele.
  • Împărţim aluatul în aproximativ 16 bucăţi egale.
  • Întindem bucăţile de aluat în foi cât mai subţiri.
  • Tapetăm marginile cu unt topit, apoi le pliem spre mijloc.
  • Punem umplutura pe margine şi rulăm cornulețele.
  • Aranjăm cornulețele pe o tavă de copt, acoperită cu hârtie de copt.
  • Ungem cornulețele cu un ou bătut şi adăugăm seminţe de susan.
  • Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 25-30 minute.

Poftă mare!