Ardei iuți conservați în oțet – Nu pot spune că la noi în familie se mănâncă picant, dar ardeii iuți sunt adorați…

Nu pot spune ca la noi in familie se mananca picant, dar ardeii iuti sunt adorati… Pentru a avea gustul iute-picant si peste iarna, am conservat ardeii iuti…

Se aleg ardei iuti sanatosi, ajunsi la maturitate. Se spala si se aseaza in borcane astfel incat sa ramana cat mai putin loc liber…

Se umplu borcanele cu apa, apoi se golesc intr-o cana gradata pentru a vedea cantitatea de lichid necesara…

Se face un amestec din apa si otet in proportie de 3:1.

Deci, daca avem 1 litru de lichid, punem 750 ml apa si 250 ml otet.

La 1 litru de lichid se adauga 1 lingura rasa de sare si 1 lingura cu varf de zahar.

Se fierbe compozitia pana se topesc sarea si zaharul. Se toarna fierbinte peste ardeii iuti…

Borcanele se inchid ermetic si se pastreaza in camara…

Unii recomanda conservarea ardeilor iuti numai in otet. Mi se pare prea dur gustul… Mult prea acru in combinatie cu iuteala ardeilor…

Sa ii savurati cu pofta! Pofta mare!

Rețetă preluată cu acord expres, de la dna. Margareta Cismasiu