Aveți nevoie de:

  • 5 ouă
  • 100 g maioneză
  • 100 g cremă de brânză
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri amidon
  • 250 g somon
  • 1 legătură de mărar
  • 100 g măsline (sau olive)
  • sare

Cum se prepară această rețetă?

  1. Pregătim aluatul pentru ruladă.
  2. Spargem ouăle într-un bol şi adăugăm sare.
  3. Batem ouăle, adăugăm maioneza și amestecăm bine.
  4. În cantităţi mici, adăugăm faina şi amidonul. Amestecăm până când se omogenizează compoziţia.
  5. Mărarul îl tocăm mărunt.
  6. Punem 5 linguri din aluat într-un bol mic. Adăugăm la el mărarul şi amestecăm.
  7. Turnăm uniform aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.
  8. Cu o linguriţă punem împrăștiat aluat cu mărar peste aluatul principal.
  9. Tăiem măslinele rondele şi le aranjăm în jurul petelor verzi.
  10. Se coace la temperatura de 180 grade, timp de 10 minute.
  11. După ce s-a copt, scoatem hârtia de copt şi formăm rulada.
  12. Cât timp se răcește rulada, tăiem peştele felii subţiri.
  13. Tapetăm rulada cu cremă de brânză și punem pe caşcaval feliile de peşte roşu.
  14. Formăm rulada.
  15. Punem rulada la frigider, pentru câteva ore, într-o folie alimentară.

Poftă mare!